Naar nieuwsoverzicht

Flexibel werken belangrijker dan bonus

10-06-2016

Thuiswerken en flexibele werktijden vinden medewerkers de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat blijkt uit onderzoek van Paralax, een bedrijf voor personeelsplanning, onder 179 Nederlanders. Een derde van de Nederlanders hecht het meest aan thuiswerken, daarna volgt flexibele werktijden met 28 procent. Een bonus wordt door maar 16 procent van de respondenten gekozen.

Flexibele werktijden
Slechts 4 procent van de werkende Nederlanders zegt helemaal geen waarde te hechen aan de mogelijkheid om flexibel te werken. Een overgrote meerderheid (48%) geeft aan dit daarentegen wel heel belangrijk vinden. Van de respondenten met kinderen vindt zelfs 60 procent flexibele werktijden heel erg belangrijk, terwijl dit onder medewerkers zonder kinderen de helft blijkt te zijn.

In de praktijk blijkt echter dat slechts 26 procent van de respondenten daadwerkelijk volledig zelf mogen bepalen wanneer hij of zij flexibel werkt. Voor de helft van de respondenten geldt dat flexibel werken wel mogelijk is, mits dit in afstemming gebeurt met collega's.