Naar nieuwsoverzicht

Minder verloop door flexibel werken

15-12-2017
Minder verloop door flexibel werken

Wil je minder verloop in je organisatie? Flexibel werken is de oplossing. Dit is de conclusie van een enquête dat Regus uitvoerde. Regus is internationale aanbieder van werkplekken.

Toptalent werven en behouden
Robbert Klaassen, commercieel directeur van Regus: "Flexibel werken is niet alleen goedkoper dan werken op een vaste werkplek, het is ook nog eens aantrekkelijker omdat het minder stress en een betere verhouding tussen werk en privé oplevert. Dit geldt niet alleen voor bestaande, maar ook voor toekomstige medewerkers. Flexibel werken is dus een goedkope oplossing om toptalent te werven en behouden. Het is opvallend hoe mainstream het voordeel van flexibel werken is geworden. Veel ondervraagden geven aan een baan te kiezen op basis van flexibiliteit." "Toptalent aannemen en behouden is een prioriteit voor succesvolle bedrijven, maar niet alle bedrijven kunnen grote bonussen of topsalarissen bieden en toch concurrerend blijven. Het tegengaan van personeelsverloop is ook belangrijk om kosten voor wervingsbureaus en het opzetten van lastige sollicitatieprocessen te vermijden."

Balans werk en privé
Esther Wiersema van Wiersema Advies en Training, werkt vanuit Regus Amersfoort Station2Station: "Door flexibel werken kun je meer invloed uitoefenen op de balans tussen werk en privé. Je kunt zelf de werktijden bepalen en inplannen waar je werkt en waar je afspreekt. Ik ben van mening dat je door deze flexibiliteit loyaler bent naar de werkgever toe en meer toe te voegen hebt. Door de huidige arbeidsmarkt is er op het moment minder ruimte voor werknemers om flexibel werk te kunnen afdwingen, terwijl vanuit de werkgeverskant juist meer flexibiliteit van de werknemer verwacht wordt."

De enquête
In de enquête zijn meningen van meer dan 20.000 senior executives en bedrijfseigenaren uit 95 landen opgenomen. Uit de enquête blijkt verder dat:

  • 72% van de ondervraagden meent dat flexibel werken medewerkers loyaler maakt;
  • 62% van de werkenden een baan zal afwijzen wanneer flexibel werken niet mogelijk is;
  • 53% langer bij de vorige werkgever zou zijn gebleven als er mogelijkheden waren geweest voor flexibel werken.